MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ Undersøgelse, og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende. Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by.
Projektet starter i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Randers og Brønderslev.
Ved at invitere forskellige kunstnere fra forskellige byer af forskellig størrelse til at udstille, undersøger jeg hierarkierne blandt kunstner, beskuer, kunstværk og administrator. Dette projekt forsøger på samme tid at imødekomme og udfordre beskueren ved at ændre de vante regler for hvor og hvordan man ser på kunst. Formatet tager udgangs punkt i det vante men ændrer mødet med kunsten.
Der er lige nu meget debat om kunstens betydning, kunstens virkning og kunstens formål. Med den neoliberalistiske tankegang på den ene side og kulturen på den anden. Kunsten bliver vurderet efter dens evne til at være et produkt og til at skabe vækst, men hvad hvis den var mere tilgængelig? Hvad hvis kunsten for kunstens skyld var noget, som alle følte sig velkommen til? Hvad hvis debatten, og det at se, i sig selv var nok? Dette er nogle af de tanker og koncepter bag projektet, der forsøger at kortlægge kunsten i Danmark, og undersøge hvordan kunsten manifesterer sig.
Dagmar Radmacher København 14. august 2020
Dagmar Radmacher (MA RCA) er en København baseret tysk billedkunstner, med fokus på gentagne, langsomme, destruktive og dogmatiske processer. Værkerne har ofte et aspekt af performance og understreger således fokus på processen. De skaber en visuel dialog og bringer den langsomme, gentagne proces ud af det kunstneriske studios mystiske og hjemmelige liv.
Dagmar Radmacher præsenter værket Schleppen Verschleppen. En tur gennem København, hvor Radmachers familie's og egen historie som flygtninge og immigranter flettes sammen.
Kalkbrænderihavnsgade, ved skiltet på Klaipéda.
Dagmars familie flygtede fra Klaipéda efter det blev en del af sovjet.
Performance action ved Klaipéda skiltet.
Ved Den Lille Havfrue. Publikum inviteres til at sy knapper på og derved sætte deres præg på historien.
Performance action ved Den Lille Havfrue.
Over for Operahuset.
Performance action over for Operahuset.
Assistenskirkegården, ved H.C. Andersens gravplads.
Gave til H.C. Andersen.
Performance action ved Rigshospitalet.
Performance action ved Rigshospitalet.
Performance action ved Fælledparken
Udstillingen er støttet af Københavns Kommunes Rådet for Visuel Kunst