top of page

MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ Undersøgelse, og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende. Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by. 

Projektet starter i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Randers og Brønderslev. 

Ved at invitere forskellige kunstnere fra forskellige byer af forskellig størrelse til at udstille, undersøger jeg hierarkierne blandt kunstner, beskuer, kunstværk og administrator. Dette projekt forsøger på samme tid at imødekomme og udfordre beskueren ved at ændre de vante regler for hvor og hvordan man ser på kunst. Formatet tager udgangs punkt i det vante men ændrer mødet med kunsten.

 

Der er lige nu meget debat om kunstens betydning, kunstens virkning og kunstens formål. Med den neoliberalistiske tankegang på den ene side og kulturen på den anden. Kunsten bliver vurderet efter dens evne til at være et produkt og til at skabe vækst, men hvad hvis den var mere tilgængelig? Hvad hvis kunsten for kunstens skyld var noget, som alle følte sig velkommen til? Hvad hvis debatten, og det at se, i sig selv var nok? Dette er nogle af de tanker og koncepter bag projektet, der forsøger at kortlægge kunsten i Danmark, og undersøge hvordan kunsten manifesterer sig. 

Brønderslev Forfatterskole  Brønderslev  13. september 2020

Hvert år i sommerferien afholder Brønderslev Forfatterskole kursus for elever på mellem 13 og 20 år. Eleverne bor på skolen, og modtager undervisning hver dag der styrke deres skrivestil, interresse og nysgerrighed. 

Ida Steenfeldt, Sigrid Marie Eltved Krogsgård, Christine Birkemark, Julie Vajhøj og Victoria F. Reuss deltog med hver deres tekster.

Forfatterne læste op af to tekster på hver deres "spot" i Rhododendronparken, Brønderslev.

Ida Steenfeldt ved Den Runde Pavillion, med teksterne LYS UNDER MÅNESKIN og PERFEKTION.

A3A64DFB-4AE3-4DF6-A9DA-88B98278170A.jpe

Sigrid Marie Eltved Krogsgård ved Lejepladsen, læser op af med teksterne Far og Øde Ø

Øde Ø af Sigrid Marie Eltved Krogsgård.

980010C3-493C-4403-9783-C2A5DB5584BA.jpe

​​Christine Birkemark ved Den lille bro, med teksterne Valmuerne og I Gudens Hænder. 

C2AC9A1D-F358-4344-877E-F4A7759110F3.jpe

​​Christine Birkemark ved Den lille bro, med teksterne Valmuerne og I Gudens Hænder. 

E94A07D2-5BA8-4465-BA2D-BAD61B53EB91.jpe

Julie Vajhøj ved Det lille træhus, med teksterne Små Mennesker og Havfruen i Skovsøen. Havfruen i Skovsøen er udgivet i bogen Tror Du på Magi. 

ADC9C13C-D2BB-4AA4-A619-B228D3AA5DD7.jpe

Victoria F. Reuss ved Den Store Bro, med sine to tekster Forbudt Magi og Et Sidste Farvel. 

Portfolio
bottom of page