top of page

MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ Undersøgelse, og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende. Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by. 

Projektet starter i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Randers og Brønderslev. 

Ved at invitere forskellige kunstnere fra forskellige byer af forskellig størrelse til at udstille, undersøger jeg hierarkierne blandt kunstner, beskuer, kunstværk og administrator. Dette projekt forsøger på samme tid at imødekomme og udfordre beskueren ved at ændre de vante regler for hvor og hvordan man ser på kunst. Formatet tager udgangs punkt i det vante men ændrer mødet med kunsten.

 

Der er lige nu meget debat om kunstens betydning, kunstens virkning og kunstens formål. Med den neoliberalistiske tankegang på den ene side og kulturen på den anden. Kunsten bliver vurderet efter dens evne til at være et produkt og til at skabe vækst, men hvad hvis den var mere tilgængelig? Hvad hvis kunsten for kunstens skyld var noget, som alle følte sig velkommen til? Hvad hvis debatten, og det at se, i sig selv var nok? Dette er nogle af de tanker og koncepter bag projektet, der forsøger at kortlægge kunsten i Danmark, og undersøge hvordan kunsten manifesterer sig. 

Anna Taina-Nielsen             Virum             17. august 2020

Anna Taina-Nielsen kunstneriske virke undersøger hun det konceptuelle maleris performativitet, ved at iscenesætte malerakten bl.a. i form af live performances. 

Hun iscenesætter kunstneren i rollen som en arbejder, og stiller spørgsmålstegn til kunstnerens plads på arbejdsmarkedet; hun undersøger den kunstneriske produktion i en fremstillingsproces på linje med andet arbejde, f.eks. manuelt håndværksarbejde.

 

I hendes stedsspecifikke live performances arbejder hun med forudbestemte regler for maleriets fremstillingsproces. Under udstillingen inddrog Taina-Nielsen børn og voksne til at deltage i skabelsen af maleriet, så publikum fik mulighed for at arbejde som kunstner igennem Taina-Nielsen egne konstruerede regelsæt for maleriet.

VugegstueA.HEIC

Børnehuset Mælkevejen

VuggestueB.HEIC

Børnehuset Mælkevejen

VuggestueC.HEIC
VuggestueE.HEIC

Børnehuset Mælkevejen

Børnehuset Mælkevejen

FuglsanggårsA.JPG

Fuglsanggårdskolen

FuglsanggårdB.HEIC

Fuglsanggårdskolen

GymA.JPG

Virum Gymnasium

GymB.JPG

Virum Gymnasium

GymC.JPG

Virum Gymnasium

GymD.JPG

Virum Gymnasium

GadekærC.JPG

Virum Gadekær

IMG_1923.HEIC

Virum Gadekær

GadekærB.HEIC

Virum Gadekær

GadekærE.JPG

Virum Gadekær

GadekærF.JPG
Portfolio
bottom of page