top of page

MIN TOURNÉ med en Gallerivæg er en performativ Undersøgelse, og en metode til at undersøge processerne i det danske kunstmiljø landsdækkende. Projektet tager udgangspunkt i den hvide væg og inviterer kunstnere fra forskellige steder i landet til at agere med væggen gennem en række endags solo udstillinger. En kunstner bliver afløst af en ny kunstner i en ny by; som en kunststafet gennem landet hvor væggen manuelt bliver trukket gennem hver by. 

Projektet starter i København og slutter i Aalborg med stop i Lyngby, Virum, Roskilde, Kalundborg, Samsø, Odder, Randers og Brønderslev. 

Ved at invitere forskellige kunstnere fra forskellige byer af forskellig størrelse til at udstille, undersøger jeg hierarkierne blandt kunstner, beskuer, kunstværk og administrator. Dette projekt forsøger på samme tid at imødekomme og udfordre beskueren ved at ændre de vante regler for hvor og hvordan man ser på kunst. Formatet tager udgangs punkt i det vante men ændrer mødet med kunsten.

 

Der er lige nu meget debat om kunstens betydning, kunstens virkning og kunstens formål. Med den neoliberalistiske tankegang på den ene side og kulturen på den anden. Kunsten bliver vurderet efter dens evne til at være et produkt og til at skabe vækst, men hvad hvis den var mere tilgængelig? Hvad hvis kunsten for kunstens skyld var noget, som alle følte sig velkommen til? Hvad hvis debatten, og det at se, i sig selv var nok? Dette er nogle af de tanker og koncepter bag projektet, der forsøger at kortlægge kunsten i Danmark, og undersøge hvordan kunsten manifesterer sig. 

Jeppe Eisner                 Lyngby                15. august 2020

Jeppe Eisner er autodidakt 3. generations maler, og fik sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1969 og har siden da været en etableret del af den danske og europæiske kunstscene.

Eisner har et imponerende resume som tæller udstillinger på bl.a; Sophienholm 1971, Charlottenborgs Forårsudstilling 1971, Herning kunstmuseum, dvs udstillinger i Paris, Berlin og New York; Eisner har siden 1994 holdt en årlig udstilling i Atalier Eisner i Klampenborg; Han har der udover lavet scenografier på bl.a. Den Lille Prins, Jorden rundt på 80 dage, Don quixote og diverse revyer; Han har lavet udsmykninger, illustreret bøger - her iblandt Tolkien (det skal nævnes fordi det bare er virkelig sejt) og med sine eventyrlige motiver har Eisner lavet plakater for bl.a. Bakken, Red Barnet og Cirkus Arena

Eisner præsenterede sit nyeste projekt; Moars Ark.

På den ene side ser man et stort maleri med truede dyr, på den anden, en samling af dyr malet af Eisner's elever.

Projektet er stadig under udvikling og der bliver heletiden tilføjet nye dyr til samlingen.

P1012568.JPG

Moars Ark, Jeppe Eisner, 2020, Lyngby Hovedgade 

P1012567.JPG

Samling af Eisner's elever, 2020, Lyngby Hovedgade 

P1012572.JPG
IMG_0211.jpg
IMG_9417.jpg

Eisner Live maler på Moars Ark.

Portfolio

Udstillingen er sponsoreret af Lyngby Tårbæk Kommune

bottom of page